joi, 18 iunie 2009

Cursele Satanei !

Cursele Satanei

Lupta cea mare dintre Hristos si Satana, care a fost dusa aproape sase mii de ani, se va încheia în curând, astfel ca cel rau îsi dubleaza eforturile pentru a nimici lucrarea lui Hristos în favoarea omului, ca sa prinda suflete în cursele lui. Scopul pe care cauta sa-l îndeplineasca este sa-i tina pe oameni în întuneric si în nepocainta, pâna când mijlocirea Mântuitorului se încheie si nu va mai fi jertfa pentru pacat.

Când nu se depune nici un efort deosebit pentru a rezista puterii sale si când nepasarea predomina în biserica si în lume, Satana nu este îngrijorat; caci nu este în primejdie sa piarda pe aceia pe care-i duce robi la voia lui. Dar atunci când este atrasa atentia la lucrurile vesnice, iar sufletele întreaba: "Ce sa fac ca sa fiu mântuit?", el este la lucru cautând sa opuna puterea lui împotriva puterii lui Hristos si sa contracareze influenta Duhului Sfânt.

Scripturile raporteaza ca, într-o împrejurare când îngerii lui Dumnezeu au venit înaintea Domnului, a venit si Satana în mijlocul lor (Iov 1,6), nu pentru ca sa se închine înaintea Împaratului vesnic, ci ca sa-si continue planurile lui rele împotriva celor neprihaniti.

Cu acelasi scop vine el si în adunare, atunci când oamenii se aduna pentru a se închina lui Dumnezeu. Cu toate ca este ascuns vederii noastre, el lucreaza cu toata puterea pentru a stapâni mintile închinatorilor.

Asemenea unui general iscusit, el îsi face planurile mai dinainte. Când vede pe solul lui Dumnezeu cercetând Scripturile, el ia nota de subiectul care va fi prezentat înaintea poporului. Apoi foloseste toata viclenia si dibacia lui pentru a conduce împrejurarile, astfel încât solia sa nu ajunga la aceia pe care-i amageste chiar în problema aceea. Acela care are cea mai mare nevoie de avertizare va fi solicitat într-o problema care cere prezenta lui sau prin alte mijloace va fi împiedicat sa asculte cuvintele care ar fi fost pentru el ca un miros de viata spre viata.

Satana vede si pe slujitorii lui Dumnezeu împovarati datorita întunericului spiritual care învaluie poporul. El aude rugaciunile lor staruitoare pentru har si putere divina, ca sa rupa vraja indiferentei, neglijentei si a indolentei. Atunci, cu un zel nou îsi foloseste priceperea.

El îi ispiteste pe oameni la îngaduirea apetitului sau la alte forme de îngaduinta de sine, si în felul acesta le amorteste simturile ca sa nu mai auda lucrurile pe care au o atât de mare nevoie sa le învete.

Satana stie ca toti aceia pe care îi poate duce la neglijarea rugaciunii si a cercetarii Scripturilor vor fi învinsi de atacurile lui. De aceea nascoceste orice plan posibil pentru a preocupa mintea.

Totdeauna a existat o categorie de oameni care marturisesc ca sunt evlaviosi, dar care, în loc sa înainteze în cunoasterea adevarului, îsi fac o religie din cautarea de greseli în caracter sau în credinta la aceia cu care nu se potrivesc. Acestia sunt mâna dreapta a lui Satana. Pârâtorii fratilor nu sunt putini si sunt totdeauna activi atunci când Dumnezeu este la lucru, iar slujitorii Lui Îi aduc o închinare adevarata.

Ei vor da un aspect fals cuvintelor si faptelor acelora care iubesc si asculta de adevar. Vor înfatisa pe cei mai staruitori, cei mai zelosi si mai lepadati de sine slujitori ai lui Hristos ca fiind amagiti sau amagitori. Lucrarea lor este sa reprezinte gresit motivele oricarei fapte nobile si cinstite, sa puna în circulatie insinuarile si sa trezeasca îndoiala în mintile celor fara experienta. Pe orice cale posibila, ei vor cauta sa determine ca tot ce este drept si curat sa fie privit ca nebunie si amagire.Dar nimeni nu trebuie sa fie amagit cu privire la ei. Se poate vedea cu usurinta ai cui copii sunt, al cui exemplu îl urmeaza si lucrarea cui o fac. "Îi veti cunoaste dupa roadele lor" (Mat. 7,16).

Calea lor se aseamana cu a Satanei, calomniatorul veninos, "pârâtorul fratilor nostri" (Apoc. 12,10).Amagitorul cel mare are multi agenti, gata sa prezinte tot felul de rataciri pentru a prinde sufletele în cursa - rataciri pregatite pentru a se potrivi diferitelor gusturi si capacitati ale acelora pe care vrea sa-i duca la ruina.

Planul lui este sa aduca în biserica elemente nesincere, nerenascute, care vor încuraja îndoiala si necredinta, si sa împiedice pe toti aceia care doresc sa vada lucrarea lui Dumnezeu înaintând ca sa avanseze o data cu ea. Multi dintre aceia care nu au o credinta adevarata în Dumnezeu si în Cuvântul Sau sustin unele principii ale adevarului si sunt considerati crestini. În felul acesta li se da posibilitatea sa strecoare propriile lor rataciri ca fiind învataturi ale Scripturii.

Sustinerea ca nu are nici o importanta ce cred oamenii este una dintre amagirile cele mai ascunse ale Satanei. El stie ca adevarul, primit în iubire, sfinteste sufletul primitorului, de aceea el cauta fara încetare sa-l înlocuiasca cu teorii false, cu fabule sau cu o alta evanghelie. Înca de la început, slujitorii lui Dumnezeu au avut de luptat împotriva învatatorilor rataciti, nu numai pentru ca erau si oameni plini de vicii, ci si pentru ca strecurau rataciri fatale pentru suflet. Ilie, Ieremia, Pavel s-au împotrivit cu hotarâre si fara teama acelora care abateau pe oameni de la Cuvântul lui Dumnezeu.

Acele vederi liberale care socotesc o credinta religioasa corecta ca neimportanta nu gasesc nici o primire la acesti aparatori sfinti ai adevarului.Interpretarea superficiala si fantezista a Scripturii, precum si nenumaratele teorii contradictorii cu privire la credinta religioasa, care se gasesc în lumea crestina, sunt lucrarea vrajmasului nostru cel mare care cauta sa încurce mintile, astfel ca ele sa nu mai deosebeasca adevarul. Iar neîntelegerea si despartirea care exista între bisericile crestinatatii se datoresc în mare masura obiceiului predominant de a denatura Scripturile pentru a sustine o teorie favorita.

În loc sa studieze Cuvântul lui Dumnezeu cu atentie, cu umilinta inimii pentru a obtine o cunoastere a vointei Sale, multi cauta numai sa descopere ceva ciudat sau original.Pentru a sustine învataturile ratacite sau practicile necrestinesti, unii se opresc asupra unor pasaje ale Scripturii despartite de context, citind pe jumatate dintr-un singur verset, pentru a dovedi punctul lor de vedere, atunci când restul ar putea arata ca întelesul este cu totul altul.

Cu viclenia sarpelui, se ascund în spatele declaratiilor fara legatura între ele, construite pentru a-si urma dorintele lor firesti. În felul acesta multi pervertesc Cuvântul lui Dumnezeu. Altii, care au o imaginatie activa, se opresc asupra simbolurilor si figurilor din Sfintele Scripturi, le interpreteaza pentru a se potrivi fanteziei lor, netinând seama de marturia Scripturii care este propriul ei interpret, si dupa aceea prezinta aceste capricii ca fiind învataturile Bibliei.

Atunci când se studiaza Scripturile fara un spirit de rugaciune, umil si gata sa primeasca învatatura, pasajele cele mai simple si mai lamurite, ca si cele mai grele vor fi jefuite de întelesul lor adevarat. Conducatorii papali aleg parti din Scriptura care slujesc cel mai bine scopurilor lor, le interpreteaza pentru a-i sustine si dupa aceea le prezinta poporului, în timp ce le inter-zice privilegiul de a studia Biblia si de a întelege adevarurile ei sfinte. Întreaga Biblie trebuie data oamenilor exact asa cum se prezinta ea. Ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fi învatat din Biblie deloc decât sa le fie interpretate gresit învataturile Scripturii.

Biblia a fost data cu scopul de a fi o calauza pentru toti aceia care doresc sa cunoasca voia Facatorului lor. Dumnezeu a dat oamenilor cuvântul cel sigur al profetiei; îngerii si Însusi Hristos au venit sa faca cunoscut lui Daniel si lui Ioan lucrurile care aveau sa se întâmple în curând.

Aceste probleme importante care au de-a face cu mântuirea noastra n-au fost lasate învaluite de mister. Ele n-au fost descoperite în asa fel încât sa încurce si sa rataceasca pe cercetatorul sincer dupa adevar. Domnul spunea prin profetul Habacuc: "Scrie viziunea si explic-o" ca sa se poata citi usor" (Hab. 2,2). Cuvântul lui Dumnezeu este lamurit pentru toti aceia care îl studiaza cu o inima plina de rugaciune.

Orice suflet sincer va veni la lumina adevarului. "Lumina este semanata pentru cel drept" (Ps. 97,11). Si nici o biserica nu poate înainta în sfintenie daca membrii ei nu cauta cu staruinta dupa adevar ca dupa o comoara ascunsa.

Pretinzând ca au conceptii largi, oamenii sunt orbiti fata de planurile vrajmasului lor, în timp ce el lucreaza tot timpul neabatut la împlinirea scopului lui. Daca reuseste sa înlocuiasca Biblia cu speculatiile omenesti, Legea lui Dumnezeu este pusa deoparte, iar bisericile sunt sub robia pacatului, în timp ce pretind ca sunt libere.Pentru multi, cercetarile stiintifice au devenit un blestem.

Dumnezeu a îngaduit ca un potop de lumina sa se reverse peste lume prin descoperirile din stiinta si din arta; dar chiar cele mai luminate minti, daca nu sunt calauzite de Cuvântul lui Dumnezeu în cercetarile lor, se ratacesc în încercarile de a cerceta legaturile dintre stiinta si revelatie.

Cunostinta omeneasca atât a lucrurilor materiale, cât si spirituale este partiala si nedesavârsita; de aceea multi nu sunt în stare sa puna de acord vederile lor privitoare la stiinta cu declaratiile Scripturii.

Multi primesc teoriile si speculatiile cu fapte stiintifice si socotesc ca Cuvântul lui Dumnezeu trebuie sa fie probat prin învataturile "stiintei pe nedrept numita astfel" (1 Tim. 6,20). Creatorul si lucrarile Sale sunt dincolo de întelegerea lor; si pentru ca nu pot explica acestea prin legile naturale, istoria biblica este socotita ca nefiind demna de încredere.

Aceia care se îndoiesc de autenticitatea rapoartelor din Vechiul si Noul Testament prea adesea fac un pas mai departe si se îndoiesc de existenta lui Dumnezeu si atribuie naturii puterea infinita.

Parasindu-si ancora, sunt lasati sa se loveasca de stâncile necredintei.În felul acesta multi se ratacesc de la credinta si sunt amagiti de cel rau.

Oamenii au încercat sa fie mai întelepti decât Creatorul lor; filozofia omeneasca a încercat sa cerceteze si sa explice taine care nu vor fi niciodata descoperite în veacurile vesnice.

Daca oamenii ar cerceta si ar întelege ceea ce Dumnezeu a facut cunoscut despre Sine, ar câstiga o asa viziune despre slava, maiestatea si puterea lui Iehova, încât si-ar da seama de propria lor nimicnicie si ar fi multumiti cu ceea ce le-a fost descoperit lor si copiilor lor.

Capodopera amagirilor Satanei este sa tina mintea oamenilor în cercetarea si emiterea de ipoteze despre lucrurile pe care Dumnezeu nu le-a descoperit si pe care El nu intentioneaza ca noi sa le întelegem.

Din cauza aceasta si-a pierdut Lucifer locul din ceruri. El a ajuns nemultumit deoarece nu i-au fost încredintate planurile ascunse ale lui Dumnezeu, iar el a dispretuit ceea ce-i fusese descoperit cu privire la propria lui lucrare în pozitia importanta încredintata lui.

Trezind aceeasi nemultumire si în ceilalti îngeri de sub conducerea lui, i-a dus la cadere. Acum el cauta sa inspire mintile oamenilor cu acelasi spirit si sa-i faca sa dispretuiasca poruncile directe ale lui Dumnezeu.

Aceia care nu vor sa primeasca adevarurile Bibliei, lamurite si taioase, cauta necontenit povestiri placute care sa le linisteasca constiinta. Cu cât învataturile prezentate sunt mai putin spirituale, cer mai putina umilinta si lepadare de sine, cu atât mai mare este favoarea cu care sunt primite.

Aceste persoane îsi înjosesc puterile intelectuale pentru a sluji dorintelor lor firesti. Prea întelepti fiind, dupa parerea lor, pentru a cerceta Scripturile cu inima umilita si cu rugaciune staruitoare pentru calauzirea divina, ei nu au nici un scut împotriva amagirii. Satana este gata sa împlineasca dorinta inimii si plaseaza amagirile lui în locul adevarului.

Aceasta a fost calea prin care papalitatea si-a câstigat puterea asupra mintilor oamenilor, lepadând si adevarul, deoarece el implica o cruce. Protestantii merg pe aceeasi cale. Toti aceia care neglijeaza Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a studia avantajele si interesul ca sa nu fie în contradictie cu lumea, vor fi lasati sa primeasca ratacirea cea mai condamnabila ca adevar religios.

Toate formele de ratacire ce se pot imagina vor fi primite de aceia care leapada de buna voie adevarul. Cel care priveste cu oroare la o amagire va primi cu draga inima o alta. Apostolul Pavel, vorbind despre aceia care "n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mântuiti", declara: "De aceea Dumnezeu i-a lasat prada amagirii ca sa creada o minciuna pentru ca toti aceia care n-au crezut adevarul si au avut placere în nelegiuire sa fie condamnati" (2 Tes. 2,10-12).

Cu o astfel de avertizare în fata, este de datoria noastra sa fim veghetori la învataturile pe care le primim.

Printre mijloacele cele mai eficiente ale marelui amagitor, sunt învataturile ratacite si minunile mincinoase ale spiritismului. Sub aparenta unui înger de lumina, el îsi întinde plasele acolo unde se banuieste mai putin.

Daca oamenii ar studia Cartea lui Dumnezeu cu rugaciune staruitoare pentru a o întelege, n-ar fi lasati în întuneric sa primeasca învataturi ratacite. Dar pentru ca ei leapada adevarul, cad prada amagirii.

O alta ratacire primejdioasa este învatatura care neaga dumnezeirea lui Hristos, pretinzând ca n-a existat, înainte de venirea Lui în lume. Aceasta teorie este primita favorabil de o mare categorie de credinciosi care pretind a crede Biblia; ea contrazice în mod direct declaratiile lamurite ale Mântuitorului nostru, privitoare la legatura Sa cu Tatal, la caracterul Sau divin si la preexistenta Sa.

Acestea nu pot fi sustinute fara o deformare cu totul nesigura a Scripturilor. El nu numai ca înjoseste conceptiile omului referitoare la lucrarea de mântuire, dar si submineaza credinta în Biblie ca o descoperire de la Dumnezeu. În timp ce o face mai primejdioasa, ea devine si mai greu de întâmpinat. Daca oamenii leapada marturia Scripturilor inspirate cu privire la Dumnezeirea lui Hristos, este zadarnic sa discutam aceasta problema cu ei, ca nici un argument, oricât de categoric, nu-i va convinge. "Omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci, pentru el, sunt o nebunie; si nici nu le poate întelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste" (1 Cor. 2,14).

Nimeni dintre aceia care sustin aceasta ratacire nu poate avea o conceptie adevarata despre caracterul si misiunea lui Hristos sau cu privire la planul cel mare al lui Dumnezeu pentru mântuirea omului.

Înca o alta ratacire subtila si primejdioasa este credinta care se raspândeste cu repeziciune, ca Satana nu exista ca fiinta personala si ca numele lui este folosit în Scripturi numai pentru a prezenta gândurile si dorintele rele ale omului.

Învatatura care rasuna atât de larg la amvoanele de astazi, cum ca a doua venire a lui Hristos înseamna venirea Sa la fiecare în parte la moarte, este un plan de a devia mintile oamenilor de la venirea Sa personala pe norii cerului. Timp de ani de zile Satana a spus: "Iata-L în camaruta" (Mat. 24,23-26); si multe suflete au fost pierdute prin primirea acestei amagiri.

Întelepciunea omeneasca mai învata ca rugaciunea nu este esentiala. Oamenii de stiinta pretind ca nu poate exista un raspuns real la rugaciune; ca aceasta ar fi o încalcare a legilor naturii, o minune, si ca minuni nu exista.

Universul, spun ei, este guvernat de legi fixe si chiar Dumnezeu nu poate face nimic împotriva acestor legi. În felul acesta, ei reprezinta pe Dumnezeu ca fiind legat de propriile Sale legi - ca si când actiunea unei legi divine ar exclude libertatea divina.

O astfel de învatatura este contrara marturiei Scripturii. N-au fost facute minuni de catre Hristos si apostolii Lui? Acelasi Mântuitor milostiv traieste si astazi si este tot atât de binevoitor sa asculte rugaciunea credintei ca si atunci când a trait vizibil printre oameni.

Naturalul colaboreaza cu supranaturalul. Este o parte din planul lui Dumnezeu sa ne dea, ca raspuns la rugaciunea credintei, ceea ce nu ne-ar da daca n-am cere în felul acesta.

Nenumarate sunt învataturile ratacite si ideile amagitoare, care sunt la moda în bisericile crestinatatii. Este peste putinta sa apreciem urmarile rele ale îndepartarii uneia dintre pietrele de hotar stabilite de Cuvântul lui Dumnezeu. Cei putini care se aventureaza sa faca acest lucru încep cu lepadarea unui singur adevar.

Majoritatea continua sa îndeparteze unul dupa altul din principiile adevarului, pâna devin în realitate necredinciosi.Ratacirile teologice din zilele noastre au adus multe suflete la scepticism, care altfel ar fi fost credincioase în Scriptura.

Este cu neputinta ca cineva sa primeasca învataturi care jignesc simtul lui de dreptate, de mila si de bunatate; si pentru ca acestea sunt prezentate ca fiind învataturile Bibliei, refuza sa le primeasca ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu.

Si acesta este scopul pe care Satana cauta sa-l realizeze. Nimic nu doreste el mai mult decât sa distruga încrederea în Dumnezeu si în Cuvântul Sau. Satana sta în fruntea marii armate de îndoielnici si lucreaza cu toata puterea pentru a însela sufletele sa intre în rândurile lui. Este la moda sa te îndoiesti.

Exista o mare categorie de oameni care privesc Cuvântul lui Dumnezeu cu neîncredere pentru acelasi motiv pentru care a fost privit si Autorul lui - pentru ca el mustra si condamna pacatul. Aceia care nu vor sa asculte de cererile lui încearca sa-i distruga autoritatea. Ei citesc Biblia sau asculta învataturile ei, asa cum sunt prezentate de la amvoanele sfinte, numai pentru a gasi greseli în Scriptura sau în predica. Nu putini ajung necredinciosi pentru ca se îndreptatesc sau se scuza pentru neglijarea datoriei. Altii adopta principii sceptice din mândrie si nepasare.

Prea iubitori de comoditate pentru a se evidentia prin îndeplinirea unui lucru vrednic de cinste, care cere efort si lepadare de sine, ei doresc sa-si asigure un renume de întelepciune superioara criticând Biblia.

Exista multe lucruri pe care mintea marginita, neluminata de întelepciunea divina, nu le poate întelege; si în felul acesta gasesc ocazia sa critice. Sunt multi care par sa socoteasca o virtute sa stea de partea necredintei, a scepticismului si a îndoielii. Dar, sub o aparenta de nevinovatie, se va vedea ca acestia sunt mânati de încredere în sine si de mândrie.

Multi se delecteaza când gasesc în Scripturi ceva care încurca mintea altora. La început, unii critica si judeca gresit numai de dragul contra-zicerii. Ei nu-si dau seama ca în felul acesta se încurca în cursa pasararului. Dar dupa ce si-au exprimat pe fata necredinta, simt ca nu-si pot mentine pozitia. Astfel se unesc cu cei nelegiuiti si îsi închid portile paradisului.

Dumnezeu a dat în Cuvântul Sau suficiente dovezi cu privire la caracterul Sau divin. Adevarurile cele mari care au de-a face cu mântuirea noastra sunt prezentate lamurit. Cu ajutorul Duhului Sfânt, care este fagaduit tuturor acelora care cauta în sinceritate, orice om poate întelege aceste adevaruri pentru sine. Dumnezeu a dat oamenilor o temelie puternica pe care sa-si aseze credinta.

Cu toate acestea, mintile marginite ale oamenilor nu sunt în stare sa înteleaga deplin planurile si scopurile Celui infinit. Niciodata nu vom putea descoperi pe Dumnezeu doar prin cercetare.

Nu trebuie sa încercam a ridica cu o mâna îndrazneata cortina în spatele careia El îsi ascunde maiestatea Sa. Apostolul exclama: "Cât de nepatrunse sunt judecatile Lui si cât de adânci sunt caile Lui" (Rom. 11,33). Putem întelege atât de mult procedeele Sale cu noi si motivele care-L determina, încât putem vedea iubirea si mila Sa nemarginita, unite cu puterea Sa infinita.

Tatal nostru din ceruri rânduieste totul cu întelepciune si în dreptate, iar noi nu putem fi nemultumiti si neîncrezatori, ci trebuie sa ne plecam în supunere plina de respect. El ne va descoperi din planurile Sale atât cât este pentru binele nostru sa cunoastem, iar mai departe sa ne încredem în mâna care este atotputernica si în inima care este plina de iubire.

Cu toate ca Dumnezeu ne-a dat dovezi îndestulatoare pentru credinta, El nu va îndeparta toate motivele pentru necredinta. Toti aceia care cauta cârlige de care sa-si agate îndoielile le vor gasi.

Iar aceia care refuza sa primeasca si sa asculte Cuvântul lui Dumnezeu, pâna când orice obiectie n-a fost îndepartata si pâna când nu mai este nici o ocazie de îndoiala, nu vor veni niciodata la lumina.

Neîncrederea în Dumnezeu este manifestarea naturala a unei inimi nerenascute, care este în vrajmasie cu El. Dar credinta este inspirata de Duhul Sfânt si ea va odrasli numai daca este alimentata. Nici un om nu poate deveni tare în credinta fara un efort hotarât.

Necredinta se întareste când este încurajata; si daca oamenii, în loc sa staruiasca asupra dovezilor pe care Dumnezeu le-a dat pentru a le sustine credinta îsi îngaduie sa puna la îndoiala si sa critice, vor constata ca îndoielile lor devin mai puternice.Dar aceia care se îndoiesc de fagaduintele lui Dumnezeu si nu cred asigurarile harului Sau Îl dezonoreaza, iar influenta lor, în loc sa atraga si pe altii la Hristos, tinde sa-i îndeparteze de El.

Ei sunt ca niste pomi neroditori care îsi întind ramurile umbroase departe, îndepartând lumina soarelui de la celelalte plante si facându-le sa se vestejeasca si sa moara sub umbra lor cea rece. Lucrarea vietii acestora va aparea ca o marturie neîncetata împotriva lor. Ei seamana semintele îndoielii si ale scepticismului si vor recolta un seceris care nu da gres.

Doar un singur drum de urmat este pentru aceia care doresc cu sinceritate sa fie liberati de îndoieli. În loc de a pune la îndoiala si de a critica ceea ce nu înteleg, sa ia seama mai degraba la lumina care straluceste deja asupra lor si vor primi o lumina mai mare. Sa îndeplineasca toate datoriile care au fost lamurite întelegerii lor si vor fi în stare sa înteleaga si sa îndeplineasca si pe acelea de care acum se îndoiesc.

Satana poate prezenta o contrafacere atât de asemanatoare cu adevarul, încât amageste pe aceia care voiesc sa fie amagiti, care doresc sa evite lepadarea de sine si sacrificiul cerut de adevar; dar este cu neputinta pentru el sa tina în puterea sa un suflet care doreste cu sinceritate, cu orice pret sa cunoasca adevarul.

Hristos este adevarul si "lumina care lumineaza pe orice om venind în lume" (Ioan 1,9). Duhul adevarului a fost trimis sa ca-lauzeasca pe oameni în tot adevarul. Si prin autoritatea Fiului lui Dumnezeu este declarat: "Cautati si veti gasi". "Daca vrea cineva sa faca voia Sa, va ajunge sa cunoasca învatatura" (Mat. 7,7; Ioan 7,17).

Urmasii lui Hristos cunosc putin din comploturile pe care Satana si ostile sale le urzesc împotriva lor. Dar Acela care sta în ceruri va conduce toate aceste planuri pentru îndeplinirea scopurilor Sale mai profunde.

Dumnezeu îngaduie ca poporul Sau sa fie supus chinului nemilos al ispitei, nu pentru ca are placere de necazurile si suferintele lor, ci pentru ca acest procedeu este esential pentru biruinta lor finala.

El n-ar putea, potrivit cu slava Sa, sa-i ocroteasca de ispita; caci însusi scopul încercarii este sa-i pregateasca sa reziste tuturor ispitelor celui rau.

Nici oamenii nelegiuiti si nici îngerii cei rai nu pot împiedica lucrarea lui Dumnezeu sau alunga prezenta Sa de la poporul Sau, daca ei doresc, cu inimi supuse si zdrobite, sa-si marturiseasca si sa îndeparteze pacatele si în credinta sa ceara fagaduintele Sale.

Fiecarei ispite, fiecarei influente împotrivitoare, fie pe fata sau ascunsa, i se poate rezista "nu prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul ostirilor (Zah. 4,6).Ochii Domnului sunt peste cei drepti, iar urechile Sale sunt deschise la rugaciunile lor" Si cine va va vatama, daca urmariti ce este bine?" (1 Petru 3,12.13).

Când Balaam, ispitit de fagaduinta unei rasplatiri bogate, a folosit descântecul împotriva lui Israel si prin jertfele aduse Domnului a cautat sa invoce blestemul asupra poporului sau, Duhul Domnului i-a interzis raul pe care a vrut sa-l rosteasca si Balaam a fost obligat sa exclame: "Cum sa blestem eu pe acela pe care Dumnezeu nu l-a blestemat? Sau cum sa înfrunt eu pe acela pe care Dumnezeu nu l-a înfruntat? O, de as muri de moartea celor dupa voia lui Dumnezeu! Si sfârsitul meu sa fie ca al lor!"

Când a fost din nou adusa jertfa, profetul nelegiuit a declarat: "Iata ca am primit porunca sa binecuvântez. Da, El a binecuvântat, si eu nu pot întoarce. El nu vede nici o faradelege în Iacov. Nu vede nici o rautate în Israel. Domnul Dumnezeul lui este cu el; El este împaratul lui, veselia lui. Descântecul nu poate face nimic împotriva lui Iacov.

Nici vrajitoria împotriva lui Israel; acum se poate spune despre Iacov si Israel: "Ce lucruri mari a facut Dumnezeu!" Totusi, pentru a treia oara altarele au fost din nou ridicate, iar Balaam a încercat sa rosteasca un blestem. Dar, dupa buzele ostile ale profetului, spiritul lui Dumnezeu a confirmat valabilitatea alegerii Sale si a mustrat nesocotinta si rautatea dusmanilor lor: "Binecuvântat sa fie oricine te va binecuvânta si blestemat sa fie oricine te va blestema" (Num. 23,8.10.20.21.23; 24,9).

Poporul lui Israel era în vremea aceea credincios lui Dumnezeu; si atâta vreme cât ei continuau sa ramâna în ascultare de Legea Sa, nici o putere de pe pamânt sau din iad nu-i putea birui.

Dar blestemul, care nu i-a fost îngaduit lui Balaam sa-l pronunte împotriva poporului lui Dumnezeu, a reusit sa-l aduca asupra lor, amagindu-i la pacat. Când au calcat poruncile lui Dumnezeu, atunci s-au despartit de El si au fost lasati sa simta puterea distrugatorului.

Satana este constient ca sufletul cel mai slab care ramâne în Hristos este mai mult decât un adversar pentru ostile întunericului si ca, daca s-ar descoperi pe fata, ar întâlni o împotrivire categorica.

De aceea cauta sa îndeparteze pe soldatii crucii din fortareata lor puternica, în timp ce el sta la pânda cu fortele sale, gata sa distruga pe toti aceia care se aventureaza pe terenul lui. Numai în încredere umilita în Dumnezeu si în ascultare de toate poruncile Sale putem fi în siguranta.

Nici un om nu este sigur nici macar o zi sau o ora fara rugaciune. Îndeosebi trebuie sa rugam pe Domnul pentru întelepciune, sa întelegem Cuvântul Sau. Aici sunt descoperite ademenirile ispititorului si mijloacele prin care i se poate împotrivi cu succes.

Satana este expert în citarea Scripturii si în a-si pune propria lui interpretare asupra pasajelor prin care nadajduieste sa ne faca sa cadem.

Trebuie sa studiem Biblia cu inima umilita si sa nu pierdem niciodata din vedere dependenta noastra de Dumnezeu. În timp ce trebuie sa fim continuu atenti la planurile Satanei, trebuie sa ne rugam continuu în credinta: "Si nu ne duce în ispita".

2 comentarii:

  1. _*Historia est composuerunt* _ Isaia 6/[8]-13.

    ...sau, ...prin traducere ...-*Historia este falsificata*, ...[si] ... mutilata, ...potrivit _ Isaia 6/[8]-13, ...implicit _ Daniel 12/4,[9].

    = Subiect implicit: ...-*Un cadou / Cadoul pentru Femeie / de ziua Femeiei / Opt Martie* _ 08.03.2012 _ Luca 9/28-30; _ Ioan 19/26.

    = _ Matei 6/10: ...*Vie imparatia Ta; Faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pe Pamant*,
    ...si, ...cum propovaduia / previziona *Urania*: ...-“In urma cu catva timp, Marte a intrat in Fecioara, ...[si, in 08 martie 2012], ..Luna este Plina in Fecioara, ...si ...Soarele in Pesti”, ... [si], ...cum este scris, ...[_ Facerea 1/26,27; 2/23; 3/20; _ Romania 10/16], ...adica, in aceasta perioada ..."Fecioara este insarcinata" _ Matei 1/18,21-23.

    = Va rog sa nu va grabiti sa ziceti ca ati inteles [inca], ...tot ce zic, pentru ca ...”totul trebuie judecat duhovniceste” _ 1 Corinteni 2/14, ...context in care va rog sa “nu uitati” [ca]: ...- "notiunea" / cuvantul *duhovnicesc* este devalorizat / a ajuns sa fie demonetizat, de catre cei care-si zic "duhovnici", ...[si de alti indrumatori, invatatori –“carturari si farisei –cu diplome”], ...care s-au facut ei intre ei ...[pastori] ...invatatori si dascali _ Matei 23/[1-7],8-10, ...si care, ...necunoscand Scripturile / "Cartea fiind pecetluita" _ Daniel 12/4,9, ...[aceia] inchid oamenilor Imparatia Cerurilor ..._ Matei 23/13,14, ...dar , care nu trebuie sa fie suparati pentru mustrarile Mele _ Apocalipsa 3/19, ...pentru ca trebuie sa inteleaga si ei _ Ioan 16/8,[9,10,11,2012].

    = _ Matei 13/34,35, -Vorbind in pilde, … [repetitia ajutand la intelegere], ...readuc in “discutie”, ...unele precizari anterioare cu unele reformulari revelatoare, postate prin diferite "pagini / site", inca din anul 2011 / *Marele An* -cum a fot denumit de Ptolemeu si de catre marele proroc [Simon _ Luca 5/5; _ Ioan 21/3,6] / *Urania*.

    = “Corabia plutea pe deasupra apelor ......” _ Facerea 7/18, - [reformulat / revelator: ...-*Corabia pluteste pe deasupra apelor*, ...[cum? / cand?], ...-“Acum”, ...a treia zi _ 2 Petru 3/8, ...[cand, ce?], ...*cand Dumnezeu si-a adus aminte de Noe* _ Gen.8/1,11,2012; _ Isaia 6/8,[9,10]...[pe cine a trimis?] ...”pe singurul lui Fiu” _ Ioan 3/[14],16; _ Evrei 1/[1],2, ...adica pe cel / primul inviat dintre cei morti [a treia zi _ 2 Petru 3/8] _ Romania 5/14; _ Evrei 1/1,3; ...-*Eu sint m-a trimis la voi* _ Exodul 3/14; 4/1,[10],11,2012.

    = Dupa 6 zile _ Matei 17/1,… in noaptea ...{ _ Ioan 13/[27],30}, ...dinaintea diminetii _ Ioan 21/4,5, ...adica, dinaintea zilei a 7-a _ Facerea 1/27,[28]; 2/[1],2, ...”am aruncat mrejile pentru pescuire” _ Luca 5/5,6 ...[cand ...,] ...in corabia lui Simon(a) _ Facerea 1/27], ...era si Ioan _ Matei 4/16 – cum am mai scris, ...care proroceste in pustie, [-Dar, [?!]-cati au ascultat, cati au auzit si cati au inteles, si cati povatuiesc si indrumeaza ?!], ...sa asculte "propovaduirile" facute de *Urania* [vezi "google.ro"] _ Matei 11/13.

    = “Doi ani intregi ...[2010]...a propovaduit Pavel imparatia lui Dumnezeu, si invata pe oameni......”_ Faptele Apostolilor 28/30,31, ...apoi a urmat “Marele An"-2011, corespunzator trimiterii celor 11 _ Mar.16/14; _ Luca 24/33; _ Ioan 1/1,5,11,14,23,41,42, ... [si] ...care va duce pestii prin “calvar / golgota” si prin “transfigurare / metamorfoza”, spre mare DESCHIDERE, mare VINDECARE, mare MANTUIRE.

    = Apoi [va urma] / urmeaza trimiterea celor 12 _ Matei 10/1-4; _ Marcu 3/13-19; _ Luca 6/13-16, ...pentru proslavirea Fiului omului si a lui Dumnezeu in El _ Ioan 13/23,26,27,30,31,32.

    = Cu stima. –Mesia _ Romania 5/14; 10/[14],17,[18], ...-*De aceea Poporul Meu va cunoaste Numele Meu; ......Eu vorbesc si zic: "Iata-Ma!" _ Isaia 52/6 -Moise; 65/1; _ Romania 10/20; _ Ioan 4/[25],26.

    RăspundețiȘtergere
  2. _ Matei 1/18,21-23 _ *Fecioara este insarcinata* -[acum in 2012].

    = Acest mesaj constituie un raspuns la [o]intrebare(a) pusa de cineva din Romania:

    - *...cum adica Fecioara este insarcinata? Ca nu inteleg...*, ...

    -1) = Asa cum este scris, ...“Vorbesc in pilde” _ Matei 13/34,35, ...asa cum este [si] vorbirea prorocilor in Scripturi, ...care inca sint “pecetluite” _ Daniel 12/4,[9], ...pana la Mine _ Romania 5/14, ...Acela fagaduit _ Deuteronom 18/15,18; _ Faptele Apostolilor 3/22;

    -2) = Pentru a intelege, mai mult si mai bine, trebuie sa cititi Cartea _ Daniel 12/4, ...si mai mult de atat, ...cei carora le este dat sa primeasca _ Matei 19/11, ...sa [si] cerceteze _ Ioan 5/39, ...fara sa uitati _ 2 Petru 1/20;

    -3) = Potrivit _ Matei 6/10: ...”Vie Imparatia Ta; Faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pe Pamant”, ...privitor si la semnele vremurilor / venirea Fiului Omului _ Luca 21/7, ..:

    _*Pe alocuri vor fi mari cutremure de pamant, foamete si ciume; vor fi aratari inspaimantatoare si semne mari in cer.* _ Luca 21/11;
    _*Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamant va fi stramtorare printre neamuri, care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor.* _ Luca 21/25.

    -{Coroborati insumand si evaluind [cu] toate catastrofele planetare: ...razboaiele provocate si intretinute de cei care se cred "jandarmii planetari", miscarile seismice / cutremurele, inundatiile, incendiile, taifunuri, avalansele, alunecarile de terenuri, ...etc, ...etc, ...incepand cu "tsunami"-ul din martie 2011 din Japonia, care, ...[ca posibil fenomen deosebit], ...a fost previzionat de marele prevazator Simon(a) / *Urania* -vezi “google.ro”}, ...

    …care trebuiesc deasemenea coroborate si cu _ Matei 1/18,21-23, ...unde este scris clar: ...-*Iata, Fecioara va fi insarcinata, va naste un fiu, ......* ...ceea ce inseamna [ca] in mod implicit ...despre semnele vremurilor, vorbesc [si] ...Stelele, Astrele, Planetele, cu referire la Constelatia Fecioara in care a intrat Marte [la sfarsitul anului 2011], ...asa cum a previzionat Simon(a) / *Urania*; ...-Toate acestea fiind in concordanta cu: ...-“”Vie Imparatia Ta; Faca-se voia Ta, *precum in Cer, asa si pe Pamant*”” _ Matei 6/10; _ Facerea 1/14-18, ...- “acum” / a treia zi _ 2 Petru 3/8 –mileniul 3, cand am fost inviat dintre cei morti _ Romania 5/14, ..si trimis _ Exodul 3/14; 4/1,[10],11,2012, ...pentru implinirea Legii _ Romania 10/4 si prorocilor _ Matei 5/17, ...doar ati citit _ Ioan 4/25, ...adica Scripturile vorbesc despre viitor [-nu despre trecut]: ...*Stiu ca are sa vina Mesia; Cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile*/ [Ceea ce incerc sa fac, pentru cei care au urechi de auzit, si aud _ Luca 8/8, ...-Dar, credeti? _ Luca 18/8]; _ Deuteronom 18/15,18; _ Faptele Apostolilor 3/22; _ Luca 16/29,31.

    = Cu stima. –Mesia _ Romania 5/14; 10/[14],17; _ Ioan 4/[25],26; 5/39; _ Isaia 6/[8],9,10-[13]; 9/1,2,6; 52/6 -Moise _ Iata-Ma!*, -"Toate popoarele chemate" _ Isaia 55/1,6-9,[10],11,2012; _ Ioan 1/1,5,11,14; 10/8,11,2012,13,14,16 -prin alte tari _ Romania 10/17,18; _ Exodul 3/14; 4/1,[10],11,2012.

    RăspundețiȘtergere